Stauning Whisky

Stauning Whisky

Vestjyllands mest kendte lokale produkt, som kan findes på hylderne i MANDEHØRM-rummet i gårdbutikken.

Uddrag fra Stauning Whiskys hjemmeside:

Vores destilleri ligger ved den jyske vestkyst nær byen Stauning. Og placeringen er skam ikke tilfældig!

Da det hele eventyret begyndte var den grundlæggende idé at vi som udgangspunkt skulle gøre alt selv og gerne efter skotsk tradition. Vi ville lave en røget i whisky i beste Islay stil. Derude hvor vinden er frisk og der rigtig dufter af hav og tørv.

Meget har ændret sig siden de dage. Men ønsket om at holde alle processer i huset står stadig ved.

Så her ved Stauning Whisky har vi valgt selv at stå for alle dele af produktionen, lige fra vi modtager byggen fra landmandens marker, til vi tapper de gyldne dråber på flaske.

På den måde kan vi sikre os, at der på intet sted bliver gået på kompromis med kvaliteten. Det er meget vigtigt for os, at slutresultatet er whisky af højeste kvalitet. Samtidig giver det mulighed for, at gæster kan se alle dele af en whiskyproduktion, når de besøger destilleriet i Stauning.

TRADITIONAL
Lavet på byg. Denne type er en mild, rund og afbalanceret whisky, der vil tiltrække de fleste. Til Stauning Traditional bliver der ikke brugt røg under tørring af maltbyggen.

PEATED
Lavet på byg. Denne type er en røget version, vi laver ved at røge maltbyggen med tørverøg fra tørv opgravet ved Klosterlund Museum. En whisky, der appellerer til Islay-fans.

RYE
Lavet på rug. Som noget ganske sjældent i whiskyverden, så laver vi Rye whisky på maltet rug. At bruge maltet rug er ikke kun sjældent, det giver også en helt utrolig smag. Ved at vi har eget malteri har vi muligheden for at leve dette unikke produkt.