Købsvurdering

Alarm til hus

Efter flere måneders søgen har du endelig fundet drømmehuset – lige mellem Horsens og Århus. Det er stort og rummeligt, ligger tæt på skoler og indkøbsmuligheder og har tilmed en stor terrasse, hvor familien kan grille om sommeren. Ja, det opfylder faktisk alle dine krav. Der er ikke en finger at sætte på det.

 

Du er dog i tvivl om prisen. Er den for høj? “Sælger og ejendomsmægler vil jo gerne have så meget for huset som muligt”, tænker du. “Så måske er det lidt dyrere end det burde være”.

 

Er du i tvivl om hvorvidt prisen på dit drømmehus er realistisk, kan det være en god idé at få foretaget en købsvurdering. På den måde opnår du en større grad af tryghed og måske endda et nedslag i prisen.

 

Hvor kan du få foretaget en købsvurdering?

 

Det kan du flere steder – bl.a. hos virksomheden Din Køber, der specialiserer sig i at købsrådgivning og købsvurdering af boliger i Horsens og Århus. Da de udelukkende opererer i dette område, har de en god forståelse for hvad et hus i denne del af landet bør koste.

 

Når du får foretaget en købsvurdering, tages flere forskellige forhold i betragtning – herunder husets beliggenhed, tilstand, elinstallationer, m.m. På den måde opnås den mest realistiske vurdering af hvad huset bør koste.

 

Så ønsker du tryghed i forbindelse med dit køb af bolig i Horsens eller Århus og et eventuelt nedslag i prisen, kan du læse mere på deres hjemmeside https://www.dinkoeber.dk/koebsvurdering/

 

 

Fordelene ved at få foretaget en købsvurdering

 

En købsvurdering kan betragtes som en “second opinion” – en anden persons vurdering af hvad huset er værd.

 

At købe et hus er en stor beslutning, som vil påvirke din økonomi i mange fremover. Stoler du blot blindt på ejendomsmæglerens vurdering, kan du ende med at betale meget mere for huset end det egentlig er værd.

 

Ved at få foretaget en realistisk købsvurdering, kan du altså spare mange penge – også selvom det indledningsvist koster penge at få foretaget denne vurdering.

 

Derudover giver det også en vis tryghed at vide at huset er prissat realistisk. Så selvom du får foretaget en købsvurdering der matcher ejendomsmæglerens vurdering, kan det altså godt betale sig – især fordi det er en stor og vigtig beslutning du står overfor.

 

Kan du stole på ejendomsmæglerens vurdering?

 

Ejendomsmægleren kender som regel boligpriserne i sit område ret godt og har dermed en god fornemmelse af hvad huset bør udbydes til.

 

Det er dog vigtigt at huske på at ejendomsmægleren gerne vil sælge det til en så høj en pris som muligt for at generere den størst mulige indtjening. Derfor sættes prisen ofte højt – især i perioder hvor boligmarkedet buldrer frem og det er nemt at afsætte huse.

 

Ved at sætte prisen højt, har sælger og ejendomsmægler også lidt at forhandle med, så de kan få en god pris – selv hvis køber forlanger et nedslag i prisen.

 

Derudover er det vigtigt at huske på at den pris ejendomsmægleren sætter, kun afspejler én persons vurdering. En anden person ville måske komme frem til et andet resultat, og derfor kan det være en god idé at få foretaget en professionel og realistisk købsvurdering.