Bæredygtigt børnetøj

Hvis du går op i bæredygtighed og tøjfremstilling, så ved du sikkert allerede, at når det kommer til valg af tøj, så er det mest bæredygtige valg, at købe tøj, som allerede har været brugt før. Preloved-tøj eller genbrugstøj. Der findes så meget brugt tøj, der er i en udmærket stand, og som derfor sagtens kan anvendes fortsat.
For nogen kan det være svært at forlige sig med tanken om, at andre, måske endda fremmede, har båret det tøj, som man har på. Andre kan være nervøse for, hvordan tøjet har været vasket og behandlet i forhold til kemikalier.

Hvorfor vælge genbrugstøj?


En ting, som man kan være sikker på, når man køber tøjet brugt, er at alt den kemi, som har måtte være i tøjet, er blevet vasket ud med tiden. Derfor behøver man ikke at bekymre sig så meget om det. Normalt kan en vask eller to skylle kemirester for eventuel brug at skyllemiddel ud af tøjet.
Ud over at være fri for fremstillingskemikalierne, så skåner man også miljøet, ved ikke at købe nyfabrikeret tøj. Det er nemlig en dyr regning for klimaet, at skulle betale, hver gang der fremstilles tøj.

Det må kunne gøres bedre

Det må da være muligt at fremstille tøj på en mere bæredygtig måde. Ja, det er faktisk muligt. Flere og flere tøjfirmaer er begyndt at tænke i bæredygtighed. Det kan være at genanvende brugt tøj, udlåne tøj på abonnement, eller ved at inddrage hele fremstillingsprocessen, så den bliver mere bæredygtig og miljøvenlig end den hidtil har været.
I takt med at forbrugerne er blevet mere bevidste om tøjfremstillingsindustrien, er flere virksomheder begyndt at tænke i bæredygtig fremstilling. Især tøj til børn er der fokus på, da forældre ønsker god kvalitet og bæredygtigt børnetøj til deres børn.

Hvilket mærke skal man vælge til sine børn?

Der er fortsat flere mærker at vælge mellem, men hvis man som forbruger vil sikre sig god gennemsigtighed og ønsker fokus på bæredygtighed hele vejen fra start til slut, så er det klart værd at se på virksomheden Okker Gokker. Her er stifterne bag gået all-in på en bæredygtig livsstil, både når det kommer til produktionen af det lækreste børnetøj, men også hjemme i deres private boliger.
Passionen for den grønne tankegang fornemmer man hurtigt. Derfor kan man med god samvittighed købe kvalitets børnetøj her fra, uden at bekymre sig om kemikalier, ressourcespild og andre ting.