Brug hasselnødder i køkkenet

Nødder er sunde og de har mange anvendelsesmuligheder. Der findes mange forskellige slags nødder. Der er valnødder, mandler, cashewnødder, hasselnødder og mange flere. Hasselnødder kan bruges i brød, kager, desserter og andet. De er meget alsidige. De er også nemme at bruge, og de er endda sunde.

Brug en masse hasselnødder, når du går i køkkenet. Det vil give din mad et twist og gøre den lidt sundere. Det vil ikke være besværligt for dig, men gevinsten vil være stor.

Brug hasselnødder i brød

Bager du selv, så kan du bruge hasselnødder i dine brød og boller. Det kan give en god smag til et brød med lidt nødder. De kan både puttes i dejen og strøs udenpå.

Prøv fx at putte hasselnøddemel i din dej. Det vil få dit brød til at smage af hasselnødder, men det vil stadig være blødt. Du kan også hakke nødderne groft og putte dem i dejen sammen med rosiner. Så har du en portion müsli-boller. Eller pensl og strø dit brød eller dine boller med hakkede hasselnødder. Det ser rigtig flot ud og smager lækkert.

Brug hasselnødder i kager

Er det kager, du laver, når du går i køkkenet, så kan du også bruge hasselnødder. Nødderne er lækre i kagedej og bunde. Du kan igen enten bruge malede hasselnødder, så dejen bliver fin, eller groft hakkede nødder, så dejen får lidt bid.

Kager er ofte bløde, og man kan næsten savne lidt at bide i. Det kan hasselnødderne bidrage med. De kan give knas og bid i din kage, og samtidig kan de give god smag og et andet udseende.

Du kan også pynte din kage med nøddedrys, ligesom dit brød kan blive strøet med det. Hak nødderne så fint, som du foretrækker dem, og strø dem over dine muffins eller din bradepandekage.

Brug hasselnødder i desserter

I desserter kan hasselnødder give lidt knas. Du kan karamellisere dine hasselnødder og spise dem med pandekager, bagte æbler eller andet. Hasselnødder kan desuden give god smag til en chokolademousse. Også en is med hasselnødder kan være rigtig lækker.

Hasselnødder har rigtig mange anvendelsesmuligheder i desserter. Du skal bare tænke kreativt, så kan de næsten bruges i alle opskrifter. De kan give knas og smag, så skal du lave en blød dessert, så kan det være en god idé at tænke hasselnødder med ind i den. Det vil gøre din dessert mere fuldendt.

Brug hasselnødder på andre måder

De søde sager er ikke det eneste, hasselnødderne egner sig til. Du kan også fint spise dem som snack. Hasselnødder smager godt i sig selv, så du behøver ikke putte dem i en ret.

Foretrækker du det salte køkken frem for det søde, så kan du også bruge hasselnødder. Prøv fx at saltriste dine hasselnødder og spise dem i stedet for chips.

Du kan også bruge hasselnødder i dine hovedretter. Lav fx en paté med hasselnød. Det er en rigtig god ret til vegetarer. Nødderne kan også give knas til næsten enhver anden hovedret, du kan finde på.