Guide: optimering af produktion

Mangler du også lidt inspiration til, hvordan du nemt kan finde ud af en optimering af produktion? De fleste af os med en virksomhed, vil rigtig gerne have optimering af produktion. Men hvordan gør man lige det? Læs med her i denne artikel, hvor du får nogle konkrete råd og ideer til, hvordan du kan få optimeret produktionen i din virksomhed. Ved at klikke på linket her kan du finde masser af inspiration til optimering af produktion.

Undgå flaskehals

Det første du kan gøre for at få en optimering af produktion i din virksomhed er at undgå den såkaldte flaskehals. Flaskehals er, når en af delene i produktionen pludselig bliver forsinket eller altid er langsommere end de andre dele af produktionen, så hele produktionen går i stå. Så er der nogle maskiner, som står stille ofte, og det giver en langsommere produktion. Samtidig er det også spild af arbejdstimer og maskiner, når de alligevel står tomme og ikke kan komme videre. Så hvis du skal starte et sted med optimering af produktion, er flaskehals et rigtig godt sted at starte.

Samlebåndsarbejde

Det andet du kan gøre for at få en optimering af produktion i din virksomhed er at starte noget samlebåndsarbejde. Ofte er det nemlig de menneskelige former for arbejde, som tager tid. Så hvis de kan blive til samlebåndsarbejde i stedet, vil det meget hurtigt kunne skabe en optimering af produktion i din virksomhed.

Automatiseringer

Det tredje du kan gøre for at få en optimering af produktion i din virksomhed er at automatisere det, som kan automatiseres. Dette punkt hører især sammen med det forrige omkring samlebåndsarbejde. Når man vælger at automatisere det, som kan blive automatiseret, sørger man automatisk for, at den menneskelige langsommelighed ikke kommer i vejen for produktionen. Så her kan man igen virkelig sørge for at skabe en optimering af produktion.

Invester i de rigtige værktøjer

Det fjerde du kan gøre for at få en optimering af produktion i din virksomhed er at investere i de rigtige værktøjer. Det er især, hvis du ikke kan automatisere noget i produktionen. Med de rigtige værktøjer kan en medarbejder nemlig langt hurtigere ordne det specifikke stykke arbejde. Prøv for eksempel at forestille dig, hvor lang tid det tager at save noget over med en almindelig sav, og hvor lang tid det tager at save noget over med en stiksav. Her er den almindelige sav meget langsommere og sværere at benytte – især hvis der skal saves meget.