Tre gode grunde til at indrette din bolig eller arbejdsplads med skærmvægge

Som moderne mennesker lever vi med en konstant sansestimulering. Særligt for dem af os, der bor i storbyerne, kan det af og til være svært rigtigt at få ro. Og dét gælder, uanset om vi befinder os derhjemme eller på vores arbejdsplads.

Den dårlige nyhed er, at verden tilsyneladende kun kommer til at blive endnu mere larmende i fremtiden. Den gode nyhed er, at der er ting du kan gøre for at skabe rolige omgivelser for dig selv. Du kan sørge for at komme ud i naturen mindst en gang om ugen. Du kan investere i et par lydisolerende hovedtelefoner. Og du kan indrette dit hjemmekontor eller din arbejdsplads med skærmvægge. Nedenfor giver vi dig tre grunde til, at du bør inkorporere et par gode skærmvægge i dine vante omgivelser.

Skærmvægge er lyddæmpende

Hvis du arbejder i et åbent kontorlandskab, har du måske lagt mærke til, hvor meget larm der kan være på sådan et sted. Sandsynligvis har du ikke nemt ved at koncentrere dig om dine arbejdsopgaver, når du konstant kan høre din ene kollegas radio, mens dine andre kollegaer sidder og ævler om, hvad de har foretaget sig i weekenden. Forstyrres du konstant, arbejder du langt mindre effektivt, end du ville gøre, hvis du havde ro omkring dig. Og når du ikke kan koncentrere dig, stiger sandsynligheden også for, at du laver fejl i dit arbejde. Skærmvægge har først og fremmest den fordel, at de har en udpræget lyddæmpende effekt, som tillader dig at lukke omverdenen ude, når du arbejder.

 

Skærmvægge giver mere privatliv

 

Ud over larm indbefatter det typiske kontorlandskab også rigtig mange visuelle stimuli. Og ligesom du nok har svært ved at koncentrere dig, hvis du konstant har larm i baggrunden, oplever du måske også problemer med koncentrationen, når dine kollegaer bevæger sig rundt omkring dig. Skærmvægge begrænser mængden af visuelle stimuli og giver dig mere privatliv.

 

Skærmvægge er nemme at rykke rundt på

 

Sidst men ikke mindst har skærmvægge den fordel, at de er nemme at rykke rundt på. Dét gælder særligt for de decideret mobile versioner. Hvis du pludselig skal rykke skrivebord, kan du altså nemt tage dine skærmvægge med. Og hvis det varierer, hvorhenne i hjemmet, du som regel har brug for ro, kan du ligeledes placere dine skærmvægge, præcis som det passer dig i din bolig.