En fælles indsats for et Zero Waste Danmark

Du åbner pakken, og indeni plastikbøtten er hver lille del individuelt indpakket i de små gennemsigtige plastikposer. Og al plastikemballagen ryger direkte i skraldespanden. Rigtig mange fødevarer og produkter er i dag pakket ind i plastik. Problemet er, at plastik er en stor belastning for miljøet.

Det kræver derfor en ny indstilling, hvis vi skal nå et Zero Waste Danmark. Bæredygtige og genanvendelige Zero Waste Danmark produkter kan i dag bestilles via online webshops.

Skær ned for dit plastikforbrug

Danskerne smider i gennemsnit hele 37 kilo plastik ud hvert år, hvor en stor del stammer fra den emballage, som produkter og fødevarer pakkes og opbevares i. Hvis du vil gøre en indsats for at sænke forbruget af plast, kan du vælge at handle steder, hvor al emballage er genanvendeligt.

Genanvendelig emballage kan være glaskrukker og metaldåser med låg. Du kan ligeledes få bionedbrydelige indpakninger såsom bomuldsposer, papiromslag og nye plasttyper, der kan nedbrydes på få år i stedet for flere hundrede. Du kan derfor gentænke dine produkter og deres opbevaring, hvis du vil gøre en indsats for et Zero Waste Danmark.

Gør det let at vælge rigtigt

Som forbruger er det vigtigt, at produkter og deres emballage gør det let i hverdagen. Jo mere besvær, man som forbruger skal have med at finde de plastfri produkter, jo mindre tilbøjelige er forbrugerne også til at lede videre, hvis de ikke finder dem i første omgang. Dette gælder ligeledes i forhold til genanvendelsen, hvor det skal være nemt, hvilken skraldespand emballagen skal ende i.

Det bliver dog kun lettere at vælge rigtigt, som specialbutikkernes plastfri produkter efterspørges i de store supermarkeder.

Zero Waste Danmark er et fælles mål

Plastik er en stor belastning for miljøet og for vores affaldshåndtering. Ved at vælge plastfri alternativer til dine hverdagsprodukter, kan du hjælpe med at komme i mål med drømmen om et Zero Waste Danmark.