Er vinduespolering bedre end vinduesvask?

Har du nogensinde overvejet, hvad forskellen er på en vinduespolering og en vinduesvask? Hvilken metode er egentlig den bedste for dine vinduer? Og hvilken metode er den billigste? Hvis du gerne vil blive klogere på vinduespolering og vinduesvask, så har vi svarene til dig i denne artikel.

Hvad er forskellen på de to metoder?

Vinduespolering kendes som den traditionelle håndværksmetode, hvor man polerer vinduet i hånden med sæbevand. Vinduespolering efterlader et tyndt lag af sæbe på ruden efter poleringen, som godt kan tiltrække mere støv og skidt, end når vinduerne vaskes med vand. Dog er sæben effektiv til at fjerne genstridigt fedt og skidt fra rudens overflade.

Vinduesvask bliver derimod udført uden sæbe, hvilket ikke efterlader noget lag på ruden. Vinduesvask er forbeholdt huse og villaer, så hvis du bor i lejlighed har du kun mulighed for at få foretaget vinduespolering.

Vinduespolering giver en mere grundig rengøring

Hvis du gerne vil være sikker på at få renset dine vinduer grundigt og i alle krogene, så er vinduespolering nok det bedste valg. Du kan bestille en professionel vinduespolering i Århus, som kan komme hjem til dig i privaten eller i din boligforening og rengøre samtlige vinduer med stærk håndkraft.

Dine vinduer kan komme til at se ud som nye efter en grundig polering. Små urenheder og fedtpletter bliver fjernet effektivt med håndkraft. Ting som spindelvæv og fugleklatter bliver også skrubbet af, så du efterlades med flotte blanke vinduer. En vinduesvask er god til en hurtig rengøring, hvis ikke der behøves gå ligeså grundigt til værks.

Er der prisforskel på vinduesvask og vinduespolering?

Når det kommer til prisen på de to metoder, så er der ikke den store forskel. Prisen for vinduespolering starter på omkring 150 kr. og afhænger selvfølgelig af, hvor mange vinduer, som skal vaskes eller poleres. Vinduesvask ligger på en startpris på cirka 120 kr.

Hvis du gerne vil have ordnet dine vinduer både indenfor og udenfor, så kan du godt regne med cirka det dobbelte i pris. Prismæssigt er der altså ikke den store forskel på de to metoder, du sparer kun få kroner ved at vælge en vinduesvask frem for en polering.

Dit valg af vinduesbehandling bør nærmere afhænge af, hvilken tilstand dine vinduer er i. Hvis dine vinduer er lidt støvede og godt kunne trænge til et shine, så er en vinduesvask rigeligt. Hvis du derimod døjer med mange pletter, fugleklatter og skidt i kanterne, så får du bedre resultater med en vinduespolering.