Gør din have til et ferieparadis med disse 3 enkle tips og tricks!

At hold ferie i Danmark er for nogen en ren fornøjelse. For andre mange der alt det, der gør ferien lækker – sol, varme, mulighed for at blive lækker sommerbrun, kolde drinks og meget andet. Hvis du tilhører den sidste grupper, så handler det blot om at komme i gang med en makeover til dine udendørsarealer. Så kan selv en kedelig onsdag på terrassen føles som det rene paradis. Læs med her og bliv klogere på hvordan du skal bære dig ad.

Pynt, pynt og masser af pynt

En af de ting, som du typisk glemmer i haven, er de forskellige måder hvorpå du kan pynte. Selvfølgelig kan du stille en ny krukke hist og her, men du kan også kaste dig ud i nogle mere arkitektoniske valg. Her kan højbede være et fantastisk valg.

Store og flotte højbede hjælper dig med for eksempel at bryde en stor græsplæne op med nogle taktisk placerede bede, der ikke på samme måde vil blive overfaldet af græs – det kan du godt risikere vil ske, hvis du har bedet helt nede på jorden.

Ikke nok med, at du bryder en stor flade af græs, så vil et højbed også give dig lidt højde og dermed til tekstur.

Hvis ikke du har en stor græsplæne, så er det også oplagt at bruge højbede omkring terrassen. Her kan de fungere lidt som en hæk eller et læhegn og på den måde vil du kunne nyde solens varme stråler uden at blive kold af vinden.

Skærm for vinden

Som sagt kan vinen godt blive en lille smule kold herhjemme i Danmark – også selvom solen står højt på himlen. Her kan højbede som sagt være en fantastisk mulighed, men det er langt fra den eneste.

Omkring terrassen kan du med fordel plante en hæk, hvis du gerne vil skærme for vinden. Der findes mange forskellige typer, og der er også forskel på hvornår de står bedste. En bøgehæk er et utroligt populært valg, fordi den netop vil tage vinden i sommermånederne, hvor solen står bedst til at solbade.

Et læhegn kan også være en effektiv tilføjelse omkring terrassen. Der findes efterhånden rigtig mange forskellige modeller, og hvis du godt kan lide de alsidige løsninger, så kan du for eksempel vælge en model, der kan slås ind og ud efter behov. Så kan du specifikt skærme af for vinden, der hvor den kommer fra og samtidig beholde din udsigt til de andre sider af terrassen.

Lav din egen havebar

Der er utroligt mange sjove DIY-projekter, som du kan give dig i kast med, hvis du har lidt ekstra tid at gøre med. Et af dem kunne for eksempel være en lækker bar i haven, der gør det nemt og hurtigt at få fremskaffet en kold drink, når du ligger og tager sol.

Pinterest er en fantastisk hjemmeside til dig, der gerne vil inspireres til, hvordan du kan komme i mål med dine egne projekter. Du kan også blive inspireret til havens udseende.