Tommelfingerregel til indretning med brugskunst

Synes du også, at det kan være svært at finde ud af, hvordan man bedst sammensætter brugskunst?

Jeg har i mange år haft svært ved at indrette mit hjem, så mine værelser havde det udtryk jeg drømte om.

De seneste par år har jeg fundet forskellige tommelfingerregler, som har sikret at mit hjem blev indrettet som jeg drømte om. I dette blogindlæg videregiver jeg mine ”fif og fiduser” til hvordan du kan indrette dit hjem med møbler, farver og brugskunst.

Den første regel – Hold dig til 3 farver.

Farver i indretningen er fantastisk, men hvis man blander for mange af dem, kan den røde tråd hurtigt forsvinde. Derfor udvælger jeg altid 3 grundfarver til ét rum. Det kan være f.eks. være hvid, eg og karrygul. Jeg elsker nemlig disse tre farver sammen.

Jeg opdeler farverne i roller: Grundfarven, sekundærfarve og kontrastfarven.

Grundfarven skal fylde 60% af rummet, den sekundære skal have 30% og kontrastfarven skal fylde 10%.

Dvs. at du også skal opdele din brugskunst efter samme fordeling. På den måde for dit rum det helt rigtigt udtryk.

Opstilling af brugskunst

Den anden tommelfingerregel – Lav struktureret rod.

Er du ligesom mig; vild med alle mulige former for dingenoter og brugskunst? Så ved du sikkert også, hvor hurtigt de mange ting kan give et rodet look.

Ved at sammensætte brugskunst, efter den første regel, er du allerede et skridt tættere på et flot hjem.

Jeg holder meget af at sammensætte forskellige former for brugskunst, hvilket hurtigt kan se sjusket ud. Derfor afgrænser jeg altid det område, hvor jeg opstiller min brugskunst. Dette kan f.eks. være at samle det på en bakke eller en bestemt fylde.

Husk også på farvereglerne, når du hænger billeder på væggen. Her skal du tjekke hvilke farver rammen har samt motivet på billedet har. Det samme gælder selvfølgelig dit valg af pyntepudder. Hvad enten om de er til mange pudder eller få enkelte. Er det vigtigt, at du holder dem i den valgte farvestil.

Her finder jeg min brugskunst

Jeg har altid været stor fan af at gå på loppemarkeder, aktioner og genbrugsmarkeder. Her kan man altid finde en masse unik brugskunst. Jeg holder af tanken om, at de ting jeg har i mit hjem ikke er masseproduceret.

Når jeg går på loppemarkeder, leder jeg altid efter forskelige former for brugskunst. Billeder, porcelænsfigurer og flotte vaser er altid på min liste.

Jeg har fordelt farver ud på alle mine rum. Dette betyder, at det er meget nemt for mig at finde brugskunst der passer til det enkelte rum når jeg er på jagt.

Jeg finder altid inspiration til indretning på nettet. Der findes mange forskellige boligblogs der fortæller om de nyeste tendenser indenfor boligindretning. Sider som Pinterest og Instagram er virkelig også gode, hvis man mangler inspiration til en personlig indretning.

En af mine gode veninder præsenterede mig for hjemmesiden crocca.dk for mig.

Crocca er en virksomhed der sælger den brugskunst du står og drømmer om. Det gode ved Crocca er, at deres brugskunst ikke bliver masseproduceret. Mange af deres produkter er unikke og lavet i genbrugsmateriale som f.eks. gamle skibsplanker. Derudover har de et stort udvalg af unika keramik. Du kan se deres sortiment af unika keramik på deres hjemmeside.

Selvom jeg personligt er mest til genbrug, kan jeg godt lide sammenspillet mellem nyt og gammelt. Ved både at benytte moderne og ny brugskunst sammen med dine genbrugsfund, skaber du hurtigt en indretning med sjæl.

 

En personlig indretning

Min sidste tommelfingerregel er, at du kun skal indrette med de ting du har lyst til. Selvom den indretning man ser i boligbladende, er inspirerende og flotte, har de færreste mennesker lyst til at bo som i magasinerne.

Ens hjem skal være personlig, hvilket indretningen også skal bære præg af. Det gør du ved at udvælge det brugskunst, du kan lide. Du må derfor aldrig købe brugskunst efter andres smag. Sæt dig ned og find ud af hvilken stil du ønsker, at dit hjem skal have.

Du kan som sagt finde en masse inspiration online. Derudover vil jeg råde dig til at købe brugskunst, som ikke ligner det du kan få alle steder. Til dette formål har Crocca.dk, min varmeste anbefaling. Du kan se deres store udbud af brugskunst på deres webshop.

 

Held og lykke med den videre indretning.