Vandrepokaler og tuneringssjov

Konkurrencer er sjove – det kan de fleste hurtigt blive enige om. På et eller andet tidspunk har du garanteret nydt at være en del af en konkurrence. Det siger sig selv, at de fleste konkurrencer er sjovest, hvis man egentlig vinder. For at nogen kan vinde i en konkurrence, så er der som regel også nogen der skal tabe. Sådan er det, og det er en del af det sjove. Konkurrencer går helt tilbage i menneskets historie, hvor de gamle grækere startede de olympiske lege. Nu er den mest populære sport i verden Fodbold. Det er dog ikke kun i sport at der er konkurrence. Du kan også lyn hurtigt finde konkurrencer i alle aspekter af vores samfund. Man kan vist godt sige, at vi helt naturligt at skabt til at konkurrere.

Sjovt at vinde vandrepokaler

Nogen af de mest eftertragtede pokaler, er vandrepokaler. Vandrepokaler er de pokaler, som går på tur. Det vil sige, at vinderen af en turnering eller konkurrence,  får lov til at få pokalen, indtil næste gang konkurrencen eller turneringen kører. Det er normalt på en årlig basis. Ved vandrepokaler er det normalt at ens navn, eller hold, bliver graveret ind i pokalen, så man altid kan se hvem der har vundet den, og hvilket år. Det er med til at gøre vandrepokaler til meget eftertragtede pokaler.

Der findes et hav af forskellige spøjse konkurrencer, som alle har det til fælles, at man får et trofæ, når man har vundet.

Her er en håndfuld af de sjoveste og underligste konkurrencer der findes og afholdes hvert år.

Koneløft

Hvert eneste år siden 1992 er denne konkurrence blevet afholdt i Finland. Det går i al sin simpelhed ud på, at hver mandlig deltager skal bære sin kvindelige holdkammerat. Det går så ud på at man skal igennem en slags forhindringsbane, som er sat op til at teste evnerne af både manden og kvinden. Der er mange forskellige måder, at de har lov til at bære sin partner.

Tåbrydning

Denne konkurrence og tradition startede i 1974 på en bar i England. Man kan vel sammenligne det lidt med armlægning, hvor man istedet for sine hænder og arme, bruger sine fødder i stedet for. Det går ud på at de skal fange og fastholde modstanderens fod i tre sekunder. Der spilles bedst ud af tre.

Højhælet løb

Denne konkurrence afholdes i mange forskellige storbyer. Det går ud på at deltagerne skal løbe 80 meter i højhælede sko, med en hæl på mindst syv centimeter. Det er en farlig sport, hvor man nemt kan vrikke om og forstuve sin fod, hvis man ikke passer på.

Skak boksning

Skakboksning er en sammensætning af de to sportsgrene Skak og Boksning. Det går ud på at man skiftevis tager en runde skak og boksning. Man kan vinde på både skakmat, teknisk knockout og knockout. Det har udviklet sig til en rigtig og veludviklet sport i mange lande, og især populær i England, Tyskland, Indien og Rusland.